קוסמטיקה טבעית

בשנים האחרונות מדברים יותר ויותר על החומרים המסוכנים במוצרי הקוסמטיקה ותכשירי הניקוי

בעקבות המודעות העולה, יותר אנשים עוברים כיום להשתמש בקוסמטיקה טבעית

רואים יותר ויותר מוצרים שכתוב עליהם ללא דטרגנים, או מ"רכיבים טבעיים בלבד"

לצערי הרב אני רואה שגם בתעשיית הקוסמטיקה הטבעית משתמשים בחומרים המזיקים האלו בשמות שונים ונגזרות שונות של אותם חומרים…

ולנו לא נותר אלא ללמוד איך קוראים את רשימת הרכיבים בתווית האחורית של האריזה.

היום אני אדבר על שלושה חומרים עיקריים-

  1. פרבנים
  2. SLS
  3. שמן מינרלי

 

פרבנים

אלו חומרים קוטלים חיידקים ופטריות. משתמשים בהם כחומרי שימור.

הם נמצאים בתעשיית הקוסמטיקה, התרופות והתוספים, משחות שיניים, וגם במוצרי מזון

בין השמות השונים שלהם- מתיל, אתיל ופרופיל-פרבן, (methyl, ethyl, propyl paraben).

מספרי ה- E  שלהם  E214-E219

 

מחקרים מצאו :

  • נזק למערכת האנדוקרינית- המערכת ההורמונלית. יש לפרבנים פעילות מדמת אסטרוגן.
  • רגישות מוגברת בעת חשיפה לשמש
  • הגברה של הזדקנות העור ונזק ל- DNA
  • לא נבדק נזק מצטבר וזה קצת בעייתי לבדוק זאת בגלל כמות המשתנים.
  • יש אי בהירות לגבי הקשר בין פרבנים לבין סרטן שד

 

 

שמן מינרלי

שמות נוספים- Mineral Oil, LIQUID PARAFFIN, LIQUID PETROLATUM, MINERAL OIL, MINERAL OIL HYDROCARBON SOLVENT

וכמובן בואו לא נשכח את הוזלין שלנו….

זהו שמן שמופק מנגזרות של נפט

האיכות שלו היא שהוא אוטם ללחות את החומר עליו מרוח. מפנים ומבחוץ.

מוסיפים אותו למוצרי קוסמטיקה כמו קרמי לחות בכדי למנוע מהעור לאבד לחות. ואפילו שמים אותו במוצרי תינוקות!!!! כן כן תקראו את הרכיבים בשמן תינוקות ובמשחות ההחתלה שלכם….

בתעשיית העץ משתמשים בשמן מינרלי לאותה מטרה ושם הוא עובד מצוין- אוטם את רהיטי העץ ומגן עליהם מפני פגעי הלחות..

לעור שלנו יש כמה תפקידים- מעבר לחסימה והגנה על האיברים הפנימיים של הגוף שלנו, העור נושם, ומתקיימים בו תהליכים של פנוי רעלים (ועוד המון תהליכים אחרים)

כאשר אנחנו סותמים את הנקבוביות אנחנו מפריעות לתהליכים אלו לקרות, העור לא יכול לנשום ולפנות רעלים והתוצאה היא-

  • פריחות וגירודים
  • הזדקנות מוקדמת של העור,
  • שלל מחלות עור כמו אקזמה ואסטמה של העור, אטופיק דרמטיטיס,
  • וכמובן פצעים ואקנה

 

SLS (Sodium Lauryl Sulfate)

וגם נגזרותיו- ALS (Amonium Lauryl Sulfate) ו-ALES (Amonium Laureth Sulfate)

הוא חומר ניקוי אגרסיבי, מפרק שומנים.

השימוש בו החל בתעשיית המכונאות, השתמשו בו לניקוי מכוניות, מכונות כבדות, מוסכים. באיזשהו שלב התחילו להוסיף אותו לתעשיית חומרי הניקוי הביתיים ותעשיית הקוסמטיקה. הסיבה לכך היא כי הוא חומר מקציף, ובתרבות המערבית יש לנו קישור במוח בין קצף לנקיון, גם אם זה לא בהכרח נכון…

בגלל ש- SLS מפרק שומנים הוא גם מפרק את השומנים מהעור ומהקרקפת שלנו, זה עלול ליצור גירויים- בעור, בריריות מערכת הנשימה, ובעניים,  אלרגיות, פריחות, קשקשים בקרקפת ואף אסטמה של העור, אטופיק דרמטיטיס.

בתחילת המאה ה- 21 התחילו לקום התנגדויות לחומרים אלו הנמצאים בתעשיית הקוסמטיקה.

משרד הבריאות מודה שיש קשר בין החומרים הללו לגירויים בעור ובמערכת הנשימה, עם זאת הוא מאשר את השימוש בחומרים אלו בתעשייה בריכוזים משתנים.

חשוב לדעת שכיום מאוד קשה לבדוק את החומרים הללו ואת השפעותיהם, הסיבה היא כי הם נמצאים בכל כך הרבה מוצרים שאנו באים איתם במגע. ולכן לא ניתן לבודד את המשתנים לבדוק את השפעותיהן.

אם תוכלו לקחת מהמאמר הזה דבר אחד-

בבקשה בפעם הבאה שאתם עושים קניות- תקראו את הרכיבים בגב האריזה- אם אתם מצליחים להבין את כל הרכיבים תוכלו להפעיל את שיקול דעתכם. אם אתם לא מבינים את רשימת הרכיבים והיא מורכבת מבליל אינסופי של אותיות ומספרים כנראה שהעור שלכם (או מערכת העיכול) לא יאהב את החומרים הללו

 

והנה לדוגמא קרם המתיימר לטפל במחלות עור.
מוזמנים לקרוא את רשימת הרכיבים כאן למטה ולהתרשם מכמות הדטרגנים והשאר הרכיבים הלא מובנים
ולנחש כמה תועלת יביא הקרם הזה למחלות עור, ומה הקרם הזה יעשה לעור המשתמש בו.