תהליכי ירידה במשקל

לפני הכל- הסיבה היחידה שאני כותבת על משקל היא כי נמאס לי לראות אנשים דופקים לעצמם את הגוף בשביל לרדת כמה קילוגרמים…

 

מידי פעם מגיעים אלי לקליניקה לתהליך של הרזייה

בתחילת דרכי עבדתי בחברה שעשתה תוכניות להרזייה, עם תוכניות ארוכות טווח לירידה במשקל

התנאי שלי היה חופש מוחלט בהרכבת התפריטים (אני לא מאמינה ב"דיאטות" ולא הסכמתי לעשות דיאטות גם לאחרים)

הייתי עובדת עם אנשים עם עודף משקל משמעותי. אנשים שרצו לרדת 30-50 ק"ג ויותר.

והייתי עוזרת להם לרדת במשקל בלי לעשות "דיאטה".

 

נושא המשקל הוא נושא שנוגע לי במקום עמוק מאוד (כמו לכולנו בחברה המערבית אני מניחה), קודם כל אני אישה, דבר שני בעברי הייתי 20 ק"ג יותר מהיום, דיאטות מעולם לא עבדו לי, כל פעם שלרגע אחד ניסיתי לספור קלוריות ישר הייתי אוכלת גלידה, כמו איזה אוטומט….

בכלל דיאטות לא עובדות לרוב האנשים. המושג הזה כבר מלוכלך, מפחיד, וישר גורם להתנגדות, ומסיבה טובה.

מי רוצה לחיות את חייו תוך הגבלה, כל היום לראות אוכל להגיד לעצמי שאסור?! איך אפשר בכלל לשחרר משהו ככה?!

אני ירדתי במשקל ללא דיאטות וללא כוונה, תוך כדי המעבר לתזונה בריאה ולימודי נטורופתיה, והבנתי בדרך המון דברים.

כשאני פוגשת אדם לתהליך של ירידה במשקל הדבר הראשון שאנחנו צריכים לעשות הוא להפריך ולשחרר את הקשר במיינד שלנו בין כמות האוכל שאנחנו אוכלים לכמות השומן שאנחנו צוברים. ההסבר הזה הוא החלק הכי חשוב בתהליך, כי רוב המאומנים שלי יאלצו להתמודד עם זה שבתהליך אצלי מרגישים שאוכלים דווקא יותר, ולא פחות…

 

למה ?

יש לנו מנגנון אבולוציוני בגוף שיודע לזהות תקופות של בצורת, ובתקופות אלו הגוף יאגור יותר תאי שומן בכדי להשתמש בהם אחר כך. זה מנגנון הישרדות.

עכשיו בתקופה הזאת רובנו חיים כך- בחוסר הזנה, מסמנים לגוף שלנו שחסר אוכל וצריך לאגור.

 

למה שנעשה דבר כזה ?

האוכל, כיום, הוא לא בדיוק מזון (מלשון "הזנה") אנחנו חיים על אוכל "ריק"

אז הגוף שלנו נמצא במצב תמידי של "רעב" גם כשאנחנו שבעים רוב היום.

גם אנשים שחושבים שהם אוכלים בריא חיים על אוכל ריק…

אסביר:

  • דגנים מהווים את הבסיס של התזונה שלנו- לחם, פסטה- לגוף לא אכפת אם היא עשויה מעמילן אורז או חיטה, זה עדיין עמילן שלא מזין את הגוף שלנו…
  • רוב האוכל שלנו הוא מבושל– גם מי שאוכל סלט כל יום תעשו את החשבון כמה אחוז מתוך הסך הקלורי של המזון הוא מבושל לעומת החלק ה"חי". חימום המזון גורם לו לאבד הרבה מהנוטריאנטים שבו (ויטמינים מסיסי מים, ואנזימים, וקו אנזימים- אלו נוטריאנטים שהכרחיים להמון תהליכים שמתרחשים בגופנו באופן קלוקל כשחסרים מרכיבים בתהליך…)
  • בשר/ וחלב הם אמנם מזון מרוכז שמכיל הרבה חומרי הזנה, אבל מסוגים מסוימים
  • אגוזים זרעים– משום מה אנשים חושבים שזה בריא כי זה מגיע מהטבע אז אוכלים מלא מהם ואז מקבלים מלא שומן מסוג אומגה 6 שמעלה דלקת ולא תורם כלום חוץ מתאי שומן
  • תחליפים– יש חוסר הבנה בנוגע לתחליפים על בסיס סויה, או גלוטן, או חומרים אחרים מהונדסים, שמשווקים אותם כבריאים ורוב האנשים לא יודעים לקרוא רכיבים. (למשל פסטה כוסמת מהסעיף הראשון…. לחם מקמח כוסמין מלא ועוד שלל חוסרי הבנה שכאלו…)
  • חטיפי בריאות– תעשייה שלמה שמרוויחה מחוסר ההבנה שלנו, ומתוויות ירוקות שעובדות על העיניים שלנו ועל התודעה שלנו…
  • תהליכים ארוכים של "ניקוי רעלים" או צומות שלא נעשים בהתאמה אישית ובליווי צמוד של בעל מקצוע (כמו למשל כל הקבוצות דיטוקס למיניהם), יכולים להכניס את הגוף (והנפש) לסטרס שיכול להוביל להשמנה וגם לשלל מחלות שקשורות להורמוני סטרס.

 

בתהליך שאני עושה אנחנו

  1. לומדים, ומלא. זהו תהליך לימודי לא פחות מאשר תהליך הרזייה
  2. לומדים מזה בריאות, איך עושים את זה, איך קוראים רכיבים, איך מזהים בסופר שקרים של תעשיית הדיאטות.
  3. לומדים להזין את הגוף בחומרים שהוא זקוק להם, זה מפחית את הרעב התמידי לנישנושים, ובנוסף מלמד את המערכת ההורמנלית שאין צורך יותר בשומן העודף כי נגמרה תקופת הבצורת.
  4. לומדים לעומק על המזון שסביבנו, על האופציות שלרשותנו, מקבלים מתכונים קלים להכנה, ולומדים איך להמציא מתכונים ולשחק במטבח (אל דאגה, אף אחד לא רוצה לעמוד שעות במטבח…. ובטח שלא אני…)
  5. עוברים תהליכי גמילה לכל מיני חומרים ממכרים כמו סוכר וגלוטן ומניפולציות של תעשיית הבריאות, כדי שנוכל להכניס בחירה מודעת לאכילה. (גמילה פיזית זה תהליך שלוקח 5 ימים, ואחר כך אתם זוכים לחופש שמעולם לא דמיינתם…)
  6. ובגדול לומדים את כל מה שצריך לדעת על מזון כדי שבפעם הבאה שתרצו לרדת כמה קילוגרמים לא תצטרכו אותי אלא הידע יהיה ברשותכם.

 

המהות של מה שאני עושה היא ללמד.

אני רוצה להעביר לכם את הידע כדי שתגמלו מהתלות בבעלי מקצוע, ותוכלו לקחת אחריות על הגוף שלכם ועל מה שאתם מכניסים לתוכו.

ואסיים כמו שהתחלתי-

אני לא בעד רזון, אני לא נגד שומן, וממש לא אכפת לי מהמשקל של אנשים (אגב אין לי משקל בבית או בקליניקה והוא ממש לא הולך להיות חלק מהתהליך עצמו…)

הסיבה היחידה שאני כותבת על משקל היא כי נמאס לי לראות אנשים דופקים לעצמם את הגוף בשביל לרדת כמה קילוגרמים… אפשר לעשות את זה באופן בריא.